Menu Sluiten

Wonen in het Pelstergasthuis?

Wonen midden in de stad in een eeuwenoud hofje met een gemeenschappelijke tuin? Het Pelstergasthuis is een stille plek in de binnenstad van Groningen met alle stadsvoorzieningen binnen handbereik.

De woningen variëren in grootte en zijn geschikt voor één persoon.De huurprijs varieert tussen de € 550 en € 740. De kale huur ligt onder de zgn. ‘liberalisatiegrens’. Daardoor is het voor de huurder mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Naast de kale huur betalen bewoners een maandelijks bedrag aan ‘servicekosten’ en een voorschot voor de levering van water en warmte.

De woningen zijn niet geschikt voor bewoners met beperkingen, omdat aanpassingen voor bewoners met beperkingen in de meeste gevallen technisch niet mogelijk zijn. Het gasthuis biedt geen verzorging aan bewoners. Men is aangewezen op de eigen ‘mantel’ en kan zelfstandig gebruik maken van thuiszorg.
Om de veiligheid en het respectvol samenleven op de hof te waarborgen hanteert het gasthuis Huisregels voor de bewoners. Met name respectvol samenleven is één van de pijlers van de Huisregels. Honden zijn niet toegestaan. Beperkt kunnen er katten worden gehouden, waarbij geldt dat de poezen in huis zijn, wanneer de baasjes afwezig zijn.

Voor de woningen in het Pelstergasthuis geldt een wachtlijst, maar men hoeft niet ingeschreven te staan bij Woningnet. Voor de meeste woningen geldt een minimum leeftijdsgrens van 45 jaar. We streven naar een balans in leeftijd onder de bewoners, rekening houdend met de statutair vastgestelde doelstelling om woonruimte te bieden aan ‘zelfstandige ouderen’. Op de hof wonen geen studenten. Enkele woningen kunnen worden toegewezen aan bewoners vanaf 30 jaar.

Men kan zich niet via de website inschrijven voor de wachtlijst. Opname op de wachtlijst geschiedt na het opvragen van meer informatie over het Pelstergasthuis en het aanmeldingsformulier voor de wachtlijst. Voor de inschrijving op de wachtlijst wordt jaarlijks een kleine financiële vergoeding gevraagd. Om in aanmerking te komen voor een woning geldt een door de voogdij vastgesteld minimaal inkomen.

Voor informatie over verhuur van de woningen kunt u contact opnemen met de beheerder van het Pelstergasthuis via dit formulier

 

 

Ga naar de inhoud