Menu Sluiten

Verhuur Pelstergasthuiskerk

De Pelstergasthuiskerk wordt verhuurd voor concerten, presentaties en kerkelijke vieringen. De intieme ruimte en de opstelling van de vaste banken maken het kerkgebouw zeer geschikt voor huwelijkssluitingen en afscheidsdiensten.

De kerk biedt ruimte aan 120 personen. Afhankelijk van de opstelling van het koor of ensemble zal dit kleiner zijn. De kerk beschikt over een kleine koffieruimte met faciliteiten om zelf koffie en thee te zetten. Ook een koelkast is aanwezig.

Hof Gevelsteen Poort Kerk Pelsterstraat
Verhuur Pelstergasthuiskerk onder Corona
In de anderhalve-meter samenleving biedt de Pelstergasthuiskerk ruimte aan maximaal 45 personen. Dit aantal daalt afhankelijk van de samenstelling van de bezoekers (aantal singles, koppels en huishoudens). Bij verhuur wordt een Covid-protocol gehanteerd, dat vooraf met de huurder wordt doorgesproken. Ook het placeren van bezoekers krijgt in een voorgesprek de aandacht. Het protocol en de basisplattegrond met zitplaatsen kan op verzoek digitaal worden toegezonden.

Ventilatie in de Pelstergasthuiskerk
De Pelstergasthuiskerk kan voldoende geventileerd worden, zowel in de zin van luchten (spuien), als in de zin van ventileren (met mechanische afzuiging). Door de capaciteit van de mechanische afzuiging (geplaatst in augustus 2020) kan de lucht in de kerk in anderhalf uur geheel ververst worden. Tijdens een evenement kan de afzuiging op een lage (niet hoorbare stand) staan. Hiermee is de kerk ook geschikt voor koren die repetitieruimte zoeken.
Het gasthuis hanteert een protocol voor ventilatie en verwarming, rekening houdend met de capaciteit van de afzuiging en de opwarmtijd van de kerk. Daarmee kunnen gebruikers er van uitgaan dat de kerk voldoende geventileerd is en tevens verwarmd.

Verhuur van de Zaal
De voormalige eetzaal in het hoofdgebouw van het Pelstergasthuis is geschikt voor presentaties en lezingen voor maximaal 20 personen. In vergaderopstelling biedt de zaal plaats aan groepen tot 16 personen. In de anderhalve-meter samenleving biedt de zaal van het Pelstergasthuis ruimte aan maximaal 10 personen. Facilitaire voorzieningen zijn beperkt; koffie en thee kan gezet worden. De zaal is alleen te huur tijdens kantoordagen. Een dagdeel (9-12 uur, of 13-16 uur), of een gehele dag (9 -16 uur)

Voor afspraken over verhuur kunt u contact opnemen met de beheerder van het Pelstergasthuis via dit formulier.

 

 

Skip to content